Beştepeli Diplomatlar, BestMUN’22 ile Gündemi Tartışıyor

Oldukça yoğun olan dünya gündeminin gençlerin bakış açısıyla yorumlandığı ve çözüm arayışlarının tartışıldığı BestMUN’22, 3-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşti ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Emekli Büyükelçi Süleyman İnan Özyıldız’ın, TOBB Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Oğuz Diriöz’ün ve Genel Müdür Yardımcımız Dr. Şerife Demircioğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı BestMUN’22, Beştepeli diplomatların ev sahipliğinde gerçekleşti. Birleşmiş Milletlerin gündeminde olan küresel sorunlar İngilizce olarak tartışıldı.

Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, öğrenciler tarafından simüle edildiği konferans olan MUN (Model United Nations)’de; küresel bakış açısı ile hayata hazırlanan Beştepelilerin öncülüğü ve il dışından gelen delegelerin katılımları ile küresel sorunlar irdelendi.

4 gün süren organizasyon, delegelerin ödüllerle onurlandırıldığı “Closing Ceremony” ile sonlandı. Tamamı İngilizce olarak gerçekleşen bu organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden katılımcılar, Beştepeli diplomatlarımıza teşekkürlerini sundu.