NASA “Space Apps Challenge” Türkiye 3.süyüz!

NASA tarafından düzenlenen Space Apps Challenge’a katılan Beştepeliler, 114 takım içerisinden Türkiye 3.sü oldular.

Space Apps Challenge, NASA tarafından her sene düzenlenen ve ilki 2012 yılında yapılmış olan uluslararası bir takım etkinliğidir. Yaratıcılığı yetenekle birleştiren beyinlere ulaşmak için her yıl daha da büyüyen Space Apps Challenge; uzayla ilgili konulara ilgi duyan herkesin takımlar halinde yarıştığı bir yarışma olmakla beraber, her yıl 70’ten fazla ülkeden binlerce kişi bu yarışmaya katılmaktadır.
Bu yıl Space Apps Challenge 2020’ye katılan Beştepeliler de aralarında ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi mühendislik öğrencilerinin de bulunduğu 114 takım içerisinden Türkiye 3.sü oldular.
Lise öğrencilerimizden oluşan Space Developers Inc. ekibi, 3 Ekim Cumartesi günü 09.00’da başlayıp 4 Ekim Pazar günü 23.59’da son bulan yarışmada hikaye tabanlı bir oyun tasarladılar. Space Developers Inc. ekibimiz tarafından 30 saniyelik bir demo videosu ve 3 dakikalık bir sunum videosu hazırlanan oyunda uzay yolculuğu, itiş gücü türleri, ivme gibi değerlerle NASA tarafından önemli olarak nitelendirilen varış noktalarını barındıran bu oyun öğrencilerimize büyük başarıyı getirdi.

Egemen Gürsoy, Duru Aktürk, Aybüke Bağcı, Işın Beyza Demir, Nazmi Güler ve Dağhan Telli’ den oluşan Space Developers Inc. ekibimize nice büyük başarıla



(Sonraki Haber) »