Sevinci Yıllardır Çocukların Yüzünde, Nice Yüzlere!

 

 

Çocuklar gülüp oynadıkça perdeler açık, mevsim bahar. Nice yüzler görsün Ata’mızın hediyesi ve yüzü hep gülen çocuklar…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla ve dolu dolu bir programla bir arada kutladık. Sabah saat 11.00’de Zoom canlı yayın bağlantısı üzerinden İstiklal Marşımızı söyleyerek coşkuyla başlattığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimizde Marşımızı hep bir ağızdan, tek yürek okuduk. Ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Ünlüer’in koltuğunu öğrencimiz Tuğsem Ayten’e bırakmasıyla,geleneksel koltuk devir töreni yapılarak  günün tüm neşesi öğrencilerimize devredildi.

Youtube kanalımız üzerinden gerçekleşen bayram özel yayınımızda ise öğrencilerimizin hazırladığı çok sayıda koro ve dans gösterilerini özlem ve mutlulukla seyrettik. Beştepe Okul Korosu, ayrı geçirdiğimiz karantina günlerinde bizler için hazırladıkları “Hayat Eve Sığar” bestelerini,23 Nisan törenimizde seslendirerek sürpriz yaptılar.

Bayramımız, “Hayallerimiz gücünü senden alıyor Atam, biz ne çizersek çizelim resmettiğimiz her şey senin eserin” diyen öğrencilerimizin hazırladığı, https://www.bestepekoleji.com üzerinden ziyaret edilen online resim sergimiz ve 100 yıl önce tarifsiz özverilerle açılan 1. Meclis Binası’na gerçekleştirilen sanal  ile devam etti.
Bayrama özel konuğumuz dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay, Beştepe Koleji Instagram hesabında bizlerle buluşarak verdiği konser ile bayram coşkumuzu taçlandırdı.

Beştepe Ailesi olarak en güzel tablolarımızdan birini çizdik bugün, 100 yıl önce açılan gurur meclisinin nasıl büyüyüp zenginleştiğini gördük. Bugün seyrine doyamadığımız bu tabloda yer alan ve içindeki Atatürk sevgisi ile yüzü gülen çocuklarımız sayenizde geleceğe umut dolu yürüyor, tarihe unutulmaz bir bayram hatırası bırakıyoruz.

Biliyoruz ki bayramın her anında, her ev bizimle aynı coşkuyu paylaştı ve belki de bu yıl hiç olmadığımız kadar birlikte olduk.

Nice 100 yıllarda hep bir olmaya!



« (Önceki Haber)